Details

Datum :
Zaterdag 25 mei 2024
Tijd :
20:00
Locatie :
St Catharijnekerk, Brielle
Adres :
Sint Catharijnehof 1, 3231 XS Brielle

Er staat een bijzonder concert op stapel in onze Catharijnekerk!
Vocaal Ensemble En Chantant speelt en zingt dit keer met folkgroep Pekel middeleeuwse liederen en maritieme folk. Er zijn liederen gekozen uit o.a. het Antwerps Liedboek en het repertoire van Pekel van hun laatste CD ‘Delta’.

Zoet zuur zout concert

De titel van het concert is Zoet, zuur en zout.

Zoals de titel al zegt gaat het om de liefde, de meer navrante kant van het leven en hetgeen puur negatief is in het bestaan.
U krijgt ook diverse instrumenten te horen, zoals de doedelzak. Dit instrument maakte eeuwen geleden al deel uit van het instrumentarium in de muziek der Lage Landen. In dit concert wordt er op maar liefst 3 doedelzakken gespeeld!
Dit wordt soms gecombineerd met een ander oud instrument: de Surdo. De Surdo is tegenwoordig bekend van de carnavalsmuziek uit Brazilië. Deze drum geeft een geweldig sonor geluid en kan als ritmische ondersteuning dienen bij tal van liederen. Ook de viool, de accordeon, de middeleeuwse fluit, de dulcimer en de luit ontbreken niet bij dit concert.

Het concert staat onder leiding van Grigori Sarolea. En Chantant en Pekel spelen en zingen ‘eigen’ stukken, maar spelen en zingen ook samen.

Het concert in de Catharijnekerk is op zaterdagavond 25 mei en begint om 20.00 uur.
De entreeprijs is € 15,00 incl. een consumptie.
De kerk is om 19:15 uur open. Kaartjes kunt u hier bestellen of aan de kerk.
Vooraf bestelde en betaalde kaartjes liggen op 25 mei voor u klaar bij de kassa.

Mis dit concert niet! Deze combinatie van dit gerenommeerde ensemble met folkgroep Pekel is uniek!

Wellicht tot ziens op zaterdag 25 mei!

Activiteit Locatie

Laatste Activiteiten

‘Klinkende Iconen’

St Catharijnekerk, Brielle
Zaterdag 25 november 2023, 20:00
Op zaterdagavond 25 november a.s. organiseert Vocaal Ensemble En Chantant in de Sint-Catharijnekerk in Brielle een concert met Slavisch-Byzantijnse muziek.

lees verder…

Bach in perspectief

St Catharijnekerk
Zaterdag 11 maart 2023, 20:00
Vocaal Ensemble En Chantant uit Brielle zingt op zaterdagavond 11 maart a.s. een speciaal programma getiteld ‘Bach in perspectief’ in de Sint-Catharijnekerk in Brielle. Nu geen composities van de grote meester zelf, maar muziek van degenen die hem hebben beïnvloed en die hij weer beïnvloed heeft.
Het concert begint om 20.00 uur en de entree is € 15,00 incl. consumptiebon. De kerk is om 19.30 uur open.
U kunt vanaf nu toegangskaarten bestellen.
Dit concert, dat En Chantant samen met barokorkest Bachfreunde verzorgt, is een integraal onderdeel van de Dag van de Sint-Catharijnekerk.

lees verder…

Muziek uit de Geuzentijd in de St.-Catharijnekerk in Brielle

St Catharijnekerk
Zaterdag 19 november 2022, 20:00
Op zaterdagavond 19 november a.s. organiseert Vocaal Ensemble En Chantant in de Sint-Catharijnekerk in Brielle een concert met (kerk)muziek uit de Geuzentijd.

lees verder…

Concert En Chantant Requiem van Duruflé

St Catharijnekerk
Woensdag 6 juli 2022, 20:15
Op woensdagavond 6 juli 2022 voert Vocaal Ensemble En Chantant samen met organist Niels de Klerk het Requiem van Duruflé uit in de St. Catharijnekerk te Brielle. Het concert wordt georganiseerd door de Culturele Commissie van de St. Catharijnekerk.

lees verder…